.....

Tandläkarmottagning


Tandläkare
På Engelbrektskliniken har vi mycket erfarna tandläkare och modern datoriserad utrustning. För att minska farliga röntgenstrålar använder vi miljöröntgen.

Här på kliniken utför vi dels sedvanlig tandvård med den senaste tekniken samt tandkirurgiska impantat som utförs av en mycket erfaren specialist i tandkirurgi. Hos oss har du även möjlighet att göra bettfysiologiska undersökningar. Vi använder en datoriserad digitalkamera med upp till 200ggr förstoring.

Vidare har kliniken ett tandteknikerlaboratorium för att ytterligare förbättra service och kvalitet.
Vi bygger nya tänder vid behov.
Vi utför konuskonstruktioner.
Vi bygger bettskenor

Våra priser ligger vanligtvis under Folktandvårdens priser.

Tandblekning

Så här går behandlingen med Zoom blekningslampan till:
1. Tandläkaren gör en färgtagning av den ursprungliga tandfärgen
2. Tandkött och slemhinnor skyddas med ett material och blekningsgel appliceras på tänderna.
3. Zoom-lampan är aktiv under 3x20 min och bleker under denna tid tänderna.
4. Efter behandlingens slut har tänderna blivit i genomsnitt 8 nyanser ljusare.


Frågor och Svar om Tandblekning

Varför blir tänder missfärgade?
- Naturligt åldrande, kaffe, te, cola rödvin och tobak gör tänderna missfärgade. Antibiotika och flour kan även orsaka missfärgningar under den tid då tänderna växer.

Vad är tandblekning?
- Tandblekning innebär att en blekningsgel placeras på dina tänder. Blekningsgelen innehåller väteperoxid som bleker missfärgad emalj och dentin. Tandens struktur ändras inte, det är tandens färg som blir ljusare. Behandlingstiden vid tandblekning kan påskyndas och resultatet förbättras genom blekning och ljus med Zoom.

Finns det någon som inte kan bleka sina tänder?
- Nästan alla som vill ha ett vitare och vackrare leende kan få just detta genom professionell tandblekning. Socialstyrelsen skriver att patientens tandhälsa skall vara så optimal som möjligt inför en behandling. För att kontrollera detta bör du konsultera klinikens utbildade tandvårdspersonal. De gör en professionell undersökning av dina tänder och kontrollerar vilka typer av missfärgningar som finns. De kontrollerar även om det finns blottlagda rotytor, tandborstskador, tunn emalj, otäta fyllningar eller några hål i tänderna som kan medföra problem om de inte behandlas. Befintliga lagningar, fasader, kronor och broar påverkas inte av en tandblekning. Under en graviditet eller i samband med amning bör tandblekning ej utföras.

Är tandblekning farligt?
- Omfattande forskning och kliniska studier visar att tandblekning under överinseende av tandvårdspersonal är säkert för tänder och tandkött. Idag finns det en gedigen mängd vetenskaplig information om professionell tandblekning. Därmed kan det också konstateras att behandlingen är både effektiv och säker. Socialstyrelsen skriver att: för rätt patient - med korrekt diagnos, behandlingsplanering och teknik - är blekning av missfärgade tänder den minst invasiva metoden för att uppnå förbättrad estetik. Behandlingen utgör idag ett väl dokumenterat alternativ till mer omfattande korrigerande terapi.

Finns det några biverkningar med tandblekning?
- Blekning med Zoom är mycket effektiv, men kan hos en del personer orsaka tillfällig tandkänslighet med ilningar 1-3 dagar efter behandling. Tala med tandläkarna på kliniken om du vet att du har besvär med ilningar. De kan hjälpa dig att behandla detta effektivt.

Hur mycket ljusare blir mina tänder?

- Blekning med Zoom har visat sig ge marknadens bästa resultat enligt branschtidskriften Reality. Exakt hur mycket vitare dina tänder bli beror bland annat på vilken färg de haft från början. Zoom bleker i genomsnitt 8 nyanser men så många som 13 nyanser färgförändring har dokumenterats.

Hur länge varar resultatet?
- Dina tänder kommer alltid att vara ljusare än de var innan behandlingen. Vill du behålla ett ”nyblekt” utseende kan du fräscha upp dina tänder genom att bleka dem igen efter ett par år, antingen med en kortare Zoom-behandling eller genom en hemblekning med Day White eller Nine White under ett par dagar.